zaterdag 30 juli 2011

Razzia



Stront aan de klikker voor Jodenbasher Jeroen de Kreek. Al zijn haatsites, waaronder het vlaggenschip HetZuur, zijn deze week (definitief?) uit de lucht gehaald. Server en harde schijven meegenomen. Met de hartelijke groeten van het Meldpunt Discriminatie Internet en het Centrum Informatie Documentatie Israël. Gelukkig hebben we de video's nog. Had alleen wel wat compacter gemogen, Jeroen.

Piepschuim

Oeps, de wereldberoemde foto van de driehoekige UFO met verlichte hoeken, die op 4 april 1990 in de buurt van de Belgische stad Verviers werd genomen door een 20-jarige arbeider, blijkt een vervalsing. Gewoon een maquette in piepschuim, zo heeft de fotograaf toegegeven aan RTL-TVI. Eind 1989 en in 1990 werden een reeks meldingen gedaan van vreemde voorwerpen in het Belgische luchtruim. En dit was nu eens een geen foto waar verschillende onderzoekers en specialisten meteen aan twijfelden.

Nu zou je toch zeggen: dat is nog eens echt nieuws voor de verzamelde UFO-sites. Maar nee: Bij Niburu is het business as usual: UFO's boven Soesterberg. En Paul Harmans van UFO Wijzer reageert korzelig: 'Zullen we nog even afwachten of ook deze nieuwe verklaring misschien weer herroepen wordt door de fotograaf?'. Hoe gaat dat herroepen, eigenlijk? 'Ik heb net verklaard dat de foto vervalst is, maar ik heb mij vergist.'?

Dislaimer: Barracuda zegt niet dat UFO's onzin zijn, maar wil meer bewijs dan vage stippen in de lucht.

donderdag 28 juli 2011

Mind control

De complottertjes weten zich duidelijk geen raad met Oslo. Er moet iets heul groots achter zitten, maar wat....? Naarmate de dagen verstrijken worden de veronderstelde complotten dan ook alsmaar idioter, en nemen de domme fouten toe. Van chemtrailburgemeester Peter Verbeecke tot gristencomplotter Xander, allemaal denken ze bijvoorbeeld dat Breivik een auto vol kunstmest naar Oslo reed. 'Bij de bomaanslag in Oslo moet minstens 6 ton kunstmest zijn gebruikt. Dat past nooit in één auto'.

Joehoe, domme ganzen: een kunstmestbom maak je niet van kunstmest, maar van het in kunstmest aanwezige ammoniumnitraat dat je vermengt met de juiste stoffen. Als je zo graag kritische vragen stelt, zorg dan ten minste eens dat je het een beetje begrijpt.

Complotters die het helemaal niet meer weten houden het overigens simpelweg op: mind control. Gewoon een operative met een stuurknuppeltje in het struweel. Barracuda moet onmiddellijk denken aan al die esoterische technieken die complotters bedenken om iedere anomalie rond 9/11 te kunnen verklaren: van nukes tot space beams.

Redenatie Zonnewind: 'De manier waarop deze aanslag (Oslo) is gepleegd en uitgedokterd is zo geraffineerd dat het voor de hoeders van de wet - dat deel dat niet mee in het complot zit - praktisch onmogelijk is om achter de werkelijke toedracht te komen. Breivik is er zrlf van overtuigd dat hij het heeft gedaan!'

Ergo: 'De waarheid achter deze aanslagen is van hetzelfde lugubere karakter als de waarheid achter de moord op Robert Kennedy, de massale zelfmoord van sekteleden in Jonestown, de massamoord op sekteleden in Wacos, de schietpartij in de middelbare school in Columbine en de onderbroekenaanslag op Schiphol: mind control'

Auteur Arjan Plantinga weet zelfs precies hoe het in zijn werk is gegaan: agenten van de geheime diensten kammen namelijk systematisch psychiatrische instellingen, weeshuizen en asielcentra uit op zoek naar geschikte kandidaten. Ze zijn specifiek op zoek naar mensen die geen noemenswaardige familie of vrienden hebben. Eenmaal geselecteerd worden ze onderworpen aan een zware hypnose.

Helaas: Breivik zat niet in een weeshuis, had een echte vader (in Frankrijk) en een moeder (bij wie hij inwoonde), maar zelfs met zware hypnose lukt het je simpelweg niet om iemand zover te krijgen dat hij een heel eiland neermaait met een iPod op: 'There is no surrender of control, no magic. No one can be hypnotized against their will; and no hypnotized person can be forced to do anything against their will.'

Discover Magazine heeft in 2005 al eens het nodige gepubliceerd over de haalbaarheid van de Manchurian Candidates die Plantinga zo enthousiast in zijn artikel aanhaalt (inderdaad, weer gebaseerd op een film): de neurale code van onze hersenen is nog niet zover ontcijferd dat we die zomaar kunnen programmeren. Pionierswerk van José Delgado bleek onbetrouwbaar. Zoals hij ook zelf zei: 'The potential of brain-stimulation has not been fully developed because the neural code remains very difficult to untangle.'

Tot slot: als Breivik werkelijk onder diepe hypnose had gestaan was hij waarschijnlijk niet zo nerveus geweest, zou hij tijdens de schietpartij niet op maximale volume naar zijn iPod hebben geluisterd of anabole steroïden geslikt om zijn moraal en motivatie te versterken.

woensdag 27 juli 2011

Rookgordijnen

Een paar dagen geleden nog wist het Belgische complotblog Zonnewind het heel zeker: Israël zat achter de aanslagen van Oslo. Nu hoor je ze daar natuurlijk niet meer over, zo'n misser schuif je immers stilletjes onder het tapijt. Gelukkig zijn er genoeg andere complotten om eindeloos over te speculeren. 'De gevestigde media doen sinds vrijdagnamiddag niets anders dan rookgordijnen optrekken. Geen van de zich journalist noemende dames en heren van de grote kranten, websites en TV-zenders wil de vragen stellen die ertoe doen. Om van antwoorden maar helemaal te zwijgen.'

Let op: nu komen dan zogenaamd de vragen die 'ertoe doen'. Gek genoeg vond Barracuda de antwoorden al na een half uurtje googelen. Dus waarom kan Zonnewind dat dan niet? Of is het spannender om vragen te stellen (lees: rookgordijnen op te werpen) en lekker niks zelf uit te zoeken?

Zonnewind vindt het verdacht dat er een onbewapende politieman op het eiland Utoya was, die door een kogel van Breivik om het leven is gekomen. De 51-jarige Trond Berntsen was inderdaad al jaren in zijn vrije tijd actief als veiligheidsbeambte bij het zomerkamp van de jongerenorganisatie van de regerende Noorse Arbeiderspartij, maar als politieman buiten dienst mag je geen wapens dragen. En waarom zou hij? Er komen al jaren honderden jongeren bijeen op het eiland zonder wanklank.

Na de aanslag in Oslo werd de organisator van het jeugdkamp volgens Zonnewind telefonisch meegedeeld dat er een vertegenwoordiger van de politie naar het eiland onderweg was om de aanwezigen over de aanslag in Oslo in te lichten. En dat terwijl de man 'alleen opereerde'.

Het juiste verhaal staat hier: 'Ik werkte op de informatiestand van het eiland. We hoorden op de radio van de bomaanslag in Oslo en riepen daarom alle 700 mensen bij elkaar om het te vertellen. Een paar minuten later kregen we een telefoontje dat er een politieagent zou komen om ons te zien. Ik ging naar het café om voor iedereen wat te halen. Op dat moment hoorde ik geweerschoten en zag mensen wegrennen. Terwijl ze wegrenden, werden ze in de rug geschoten. Mensen vielen dood voor me neer.'

De schutter was dus al op het eiland toen het telefoontje kwam. Wel is er het volgende verhaal: Monica Bosei, die jaren achtereen het festival had georganiseerd, was op de veerpont onderweg naar het eiland en zag een agent staan, die Breivik bleek te zijn. Ze had net gehoord van de aanslagen en wilde hem wat vragen stellen. Hij zei dat hij er niet veel over kon zeggen, maar ze vertrouwde het niet: Breivik was nerveus en wilde niet praten. Aangekomen op het eiland wilde ze Berntsen waarschuwen. Toen Breivik dat zag trok hij zijn pistool.

Ook volledig onderbelicht gebleven is volgens Zonnewind de aanwezigheid van een helikopter van de media toen de schietpartij nog gaande was. Ook dat verhaal is inmiddels bekend: Marius Arnesen, cameraman voor de Noorse publieke zender NRK, stapte even buiten Oslo in een helikopter. Hij had de opdracht om wat opnames vanuit de lucht te maken van de chaos in het centrum, waar kort daarvoor een autobom is ontploft. 'Op het moment dat we daar aan komen vliegen en net wat plaatjes beginnen te schieten, krijgen we een nieuw berichtje van onze redactie. Er staat weinig informatie in, maar ze zeggen dat er geruchten zijn dat er geschoten wordt op Utoya en vragen of wij daar heen willen gaan.’

Arnesen overlegde met zijn piloot. Die zei dat ze net voldoende brandstof hadden om daar tien minuten te blijven voordat ze terug moesten om te tanken. Het weer was ook nog eens slecht op dat moment. In één van de haastig gemaakte close-ups is te zien hoe de schutter langs het water loopt en op mensen schiet, maar pas achteraf ziet Arnesen wat hij gefilmd heeft. Dat de politie zelf niet meteen ter plaatse was met een heli komt omdat de politie in Noorwegen zelf niet over heli's beschikt om mensen mee te vervoeren, ze zijn aangewezen op militaire helikopters. Vanwege de zomerperiode stonden die heli's aan de grond.

De veel bekritiseerde late inzet van de politie op het eiland is overigens te wijten aan het feit aan de jongeren op het eiland de alarmlijn niet konden bereiken in verband met de aanslagen in Oslo. Veel jongeren stuurden vervolgens een SMS naar hun ouders, die de politie waarschuwden.

Zonnewind vindt het ook verdacht dat de voormalige minister-presidente Gro Harlem Brundtland alweer was vertrokken toen de Noorse schutter arriveerde, terwijl hij juist van plan was om Brundtland om te brengen. Volgens bronnen heeft Breivik verklaard dat hij te laat was. De boot gaat maar een paar keer per dag. Haar toespraak duurde tot 12.40 uur, ze vertrok tussen drie en vier uur. Daarmee ontsnapte ze aan de dood.

dinsdag 26 juli 2011

Eurabië

Anders Breivik, wiens kostuumbal gisteren door de rechter werd verboden, was dus gewoon toch een complotdenker. Aardige analyse bij Klopdatwel met dank aan The Guardian: Breivik lijkt geïnspireerd door drie onzinnige politieke complottheorieën. De eerste politieke samenzweringstheorie die Breivik aanhangt is die van de ‘demografische jihad’. Die theorie gaat er van uit dat aanhangers van de islam een geheime operatie hebben opgezet om Europa te veroveren. Dit doen ze door zich in Europese landen te vestigen en veel kinderen te krijgen waarna ze de macht zouden kunnen overnemen.

Dat is er het complot van het ‘cultureel marxisme’. Die gaat er van uit dat de Europese politiek-culturele elite al in de jaren 1950 is overgenomen door ‘marxisten’ die in het geniep werken aan de vernietiging van de westerse christelijke waarden en de vrijheid van Europa.

In zijn manifest verbindt Breivik deze twee theorieën met het 'Eurabië-complot’. Die veronderstelt dat de Europese ambtelijke en politieke top een geheime deal hebben gesloten met de Arabische wereld: olie in ruil voor een anti-Israël politiek en de uitlevering van Europa aan de islam.

Inmiddels komen er steeds meer details naar buiten over zijn gruwelijke daad. Bij het neermaaien van jongeren  op Utoya had Breivik een iPod op. In zijn manifest schrijft hij: 'I will put my iPod on max volume as a tool to suppress fear if needed. I might just put Lux Aeterna by Clint Mansell on repeat as it is an incredibly powerful song. The combination of these factors (when added on top of intense training, simulation, superior armour and weaponry) basically turns you into an extremely focused and deadly force, a one-man-army.'

UPDATE: The 7/22 Truth Movement

maandag 25 juli 2011

Kruisvaart 3.0

Geert Wilders wist niet hoe snel hij moest reageren op de aanslagen op Oslo, toen bekend werd dat de blonde God Anders Behring Breivik een bewonderaar van hem was. In zijn politiek manifest A European Declaration of Independence (nog gedeeltelijk gejat ook) rekent de Noor Wilders samen met onder meer Radovan Karadzic, Lee Myung-bak and Taro Aso tot de mensen die hij graag eens wilde ontmoeten. Nog voordat linkse bloggers zijn voorkeur hadden ontdekt en uitgebuit noemde Wilders de Noor 'een gewelddadige zieke psychopaat'.

Waarom reageerde Wilders zo snel? Omdat hij zich natuurlijk heel goed realiseert wat de gevolgen kunnen zijn van deze aanslag. Extreme islamkritiek wordt voortaan meteen in het vlak getrokken van wild om zich heen schietende loonies, die er geen enkel probleem mee hebben om hun eigen landgenoten neer te maaien. Breivik heeft, zonder het zich te realiseren, een enorme dienst bewezen aan critici van domrechts. Temeer daar de Noor weloverwogen jarenlang heeft toegeleefd naar het moment, en hij zijn daden politiek heeft gemotiveerd. Compleet met eigen Fitna film.

De islamofobe brulsites weten zich dan ook totaal geen raad. Het ene paniekerige stukje na het andere. E.J. Bron vertaalde zich dit weekend een ongeluk om duidelijk te maken dat islamcritici niet schuldig zijn aan het bloedbad en tegenover 1 miljoen vermoorde mensen uit de 17.000 terroristische aanslagen nu 90 doden staan uit één enkele christelijke terreuraanslag (oh, dan is het goed).

Een ander vertaald stuk over het drama, waarin de verkoop van driehonderd Leopardtanks aan Saoedi-Arabië nog even tussen neus en lippen wordt veroordeeld, viel helemaal verkeerd bij de achterban van Artikel 7. 'Wat in godsnaam is er scherp en analytisch aan het stuk van Cengiz Dursun, die een enorme tragedie aangrijpt om te gaan zeuren over de banden van het westen met Saoedie-Arabië'

Ene Hans waarschuwt: 'Het eindresultaat is nog erger dan dat: niet alleen heeft hij (Breivik) een hoop onschuldigen vermoord, maar ook gelijk een enorme zwarte schaduw geworpen op alles wat zelfs maar enigszins ruikt naar rechtse meningen. Rechtse politiek is nog meer in het verdomhoekje gekomen, er zal nog meer stemming gemaakt worden tegen rechtse partijen, en iedereen die nu nog een rechtse mening durft te uiten zal direct voor “honderd-voudig kindermoordenaar” worden versleten. ' Zijn conclusie: 'Vandaar dat er gedacht wordt over de mogelijkheid van een false flag operatie, een bewuste poging om het langzaam ontwakende rechtse gedachtengoed te besmeuren voor het daadwerkelijk een macht van betekenis wordt. U zult het er wel niet mee eens zijn, maar het zei zo.'

Alleen bij Amsterdam Post, onder leiding van totaalmalloot Van Frikschoten, was naar aanleiding van het manifest van de Noor misplaatste euforie te bespeuren, alsof het fatale schot in eigen doel totaal niet werd begrepen: 'Kei-Hard-Core sloop'n, die mohammedoan'n met hun roare frats'n, is 't bericht, mien jong! D'r uut mit die zooi! Vort wezen! Dit is geen incident. Dit is een omslagpunt. Daarom moest het groots en meeslepend gebeuren. En er is geen weg terug. Hij (Breivik) weet dat. Nog niemand begrijpt de impact van dit gebeuren wat hij zo geraffineerd heeft georkestreerd. De daad, het boek, de film, die zelfs Fitna van het scherm blaast. Na 9/11 zijn we alweer in een andere wereld wakker geworden. In deze wereld wordt er terug gevochten. Zonder mededogen. Met als enige doel herovering.' 

UPDATE: Breivik wil in uniform voor de rechter

zondag 24 juli 2011

Lone wolf

Nee, hij is geen holocaust ontkenner, zo antwoordt Anders Breivik in een interview met zichzelf. 'Assuming of course that you are (...) referring to the Jewish holocaust under Nazi Germany; no, I have reviewed the evidence, both the evidence presented by the Allied powers and the anti-holocaust evidence presented by the Axis Powers and neo-Nazi movements. I don’t find the anti-holocaust evidence credible so I don’t see a reason why anyone should deny the Jewish holocaust.'

Maar: 'The “holocaust religion” has grown into a destructive anti-European monster, which prevents nationalistic doctrines from emerging. And without nationalistic doctrines, Europe will wither and die, which we are seeing today. It’s quite ironic that Even Israel would appear to have become a victim of it. Needless to say, while I am a strong supporter of Israel and of all patriotic Jews I acknowledge that the anti-European holocaust religion must be deconstructed, and instead replaced with an anti-Islamic version. After all we are talking about a disproportion of 6 million killed Jews vs. 300 million massacred Jews/Christians/Hindus/Buddhists/Zoroastrians/Animists.'

Zelden heeft een massamoordenaar zijn daden zo uitgebreid toegelicht als in A European Declaration of Independence, waarvan je mag hopen dat het geen nieuw Mein Kampf gaat worden. Minutieus beschrijft Breivik zijn jarenlange voorbereidingen van de gruweldaad, inclusief: 'First coming costume party this autumn, dress up as a police officer. Arrive with insignias:-) Will be awesome as people will be very astonished:-)'

I’m preparing for a car trip to Prague to establish a weapons connection for the acquisition of an assault rifle, a glock, splint grenades and AP ammo (grenades and AP ammo is a bonus). Prague is known for being maybe the most important transit point for illicit drugs and weapons in Europe. I spent a couple of days planning the trip as it takes around 15-17 hours to drive and it involves the car ferry from Sweden to Denmark and another ferry from Denmark to Germany. I might just take a car ferry from Oslo to Germany. It will be hard to avoid using my visa during this trip but I will try. My mobile will be turned off during the entire duration and will only be turned on in an emergency.

I am currently watching Dexter, the series about that forensic mass murderer. Quite hilarious. I’m also looking forward to watch the new movie-series about Carlos the Jackal (the Marxist-Islamist and Che wannabe scumbag). Hopefully, it will be as good as the Baader Meinhof Complex. I really enjoyed that one. Oh, and I’m also playing Fallout 3 – New Vegas atm after just finishing Bioshock 2. I’m also going to try the new World of Warcraft - Cataclysm when it is released in December. Time to dust of my mage… 

I heard someone parking their car outside the house today. It was one of the neighbours wanting to buy the current crop as animal food. As I hadn't had the time to plant a crop of my own, the current one was primarily timotei and clover - used for food to cows and sheep. We discussed the issue for a while and I explained my situation to him. We agreed that he could harvest the current crop. He would return within 14 days to initiate the harvesting. I offered him a good price. As we strolled down to the field I was somewhat concerned that he would notice the fume hood fan pipe sticking out of the living room window...

Went to a higher quality restaurant in the southern town and feasted. Yummy! Ive been working extremely hard the last few days and I'm completely exhausted. I have been using ECA stack to help keep this pace. Looks like I will have to take one more today...

Considering the fact that I am currently working on the most dreadful task, I bought a lot of exquisite food and candy today. I really need to recharge my batteries and increase my morale before initiating the ANALFO mixing. Good food and candy is a central aspect of my reward system which keeps me going. It has proven efficient so far. Occasionally, if I'm really not keen on doing a specific sub task, I take a red bull, a shake of noXplode or an ECA stack - to get a jump start before jumping into something I'm not looking forward to - f example extremely lame or labour intensive tasks or tasks involving great risk of injury or death. 

The old saying; "if you want something done, then do it yourself" is as relevant now as it was then. More than one "chef" does not mean that you will do tasks twice as fast. In many cases; you could do it all yourself, it will just take a little more time. AND, without taking unacceptable risks. The conclusion is undeniable.

zaterdag 23 juli 2011

Zelfprojectie

De aanslagen in Oslo waren nog maar enkele uren oud, of de toetsenridders zaten alweer achter hun pc's voor hun zogenaamde 'analyses'. Waarbij opvalt iedere analyticus schaamteloos zijn eigen wereldbeeld projecteert op het drama. Natuurlijk waren er weer de volmalloten bij Zaplog om te suggereren dat het een soort 9/11 complot betreft, 'zodat je fijn een vijand kunt creëren'. Toen de Noorse dader eenmaal was aangehouden had deze natuurlijk 'de opgeblazen kop van anti-depressiva'.

'Ik voel me zeker niet op mijn gemak om er nu op los te speculeren,' schrijft de Haagse sombermans Johnito, om dat vervolgens toch gewoon te doen: 'Mag je je ongestraft veilig voelen als open samenleving, terwijl er commercieel belachelijk veel publiek geld te verdienen is aan biometrische technieken, paspoorten met vingerafdrukken, bewakingscamera's, high tech opsporingsmiddelen en angst?'

Het Vrije Volk wist meteen in welke hoek men het moest zoeken: weliswaar was een lange blonde man in verband gebracht met de schietpartij bij een politieke jeugdbijeenkomst, maar: 'Politiek geweld in Noorwegen is een zeldzaamheid, het land kent nagenoeg geen interne spanningen. Bijna alles wijst erop dat het of gaat om een eenzame gek, of om een organisatie met een motief, d.w.z. moslimradicalen.'

Ook het Belgische Zonnewind was er meteen uit: Israël achter aanslagen Oslo. 'Alle pijlen wijzen vooralsnog richting Tel Aviv, hoewel de Zionistische propagandamachine uiteraard andere daders in gedachten had. Daarnaast komen de aanslagen wel erg goed uit om de aandacht af te leiden van een aantal zaken waar Israël of een van zijn vrienden belang bij heeft.' 

En zelfs als de dader een extreem-rechtse islamcriticus en vrijmetselaar (en Wildersfan) uit Oslo blijkt te zijn, weet je er nog een prachtige draai aan te geven, inclusief de al jaren geleden achterhaalde flauwekul over de zogenaamd nog levende kapers van 9/11: 'Het is algemeen bekend dat Israël altijd de schuld in iemands schoenen zal schuiven. Dat weten de 19 Arabieren van 11 september 2001 maar al te goed - zeker die die nog leven. Bij de bomaanslag op het Lavon Hotel in 1954 was het de bedoeling Egyptenaren de schuld te geven, hetzelfde bij de laffe aanval van de Israëlische luchtmacht op de USS Liberty.'

Prison Planet kwam er achter dat de Noorse politie dagen voor de aanslag een heuse oefening met explosieven hield (wink wink, nod nod, say no more). Anders Behring Breivik als patsy dus. Een weekend lang kunt u, alwetende toetsenridders, daarover weer eindeloos speculeren. Oplossingen op een briefkaart naar een willekeurige postbus.

vrijdag 22 juli 2011

Ivanhoe!

Iedere ochtend worden de Robin Hoods en Ivanhoes van Climategate.nl - te weten: Wamba de nar, Gurth de zwijnenhoeder, Cedric de Saks, de zwarte ridder en Brian de Bois-Guilbert - badend in het zweet wakker. Met trillende handen sturen ze de browser naar het KNMI om zuchtend te constateren dat het partijdige instituut nog steeds bestaat. Daarna volgt steevast krijgsberaad over de volgende aanval op de klimaatalarmisten van Kasteel De Bilt.

Met name Gurth Wolters tikt de laatste dagen zijn vingers blauw, hopend dat de KNMI-leiding met opgestoken handen de loopgraven verlaat. Volgens Gurth is de KNMI namelijk van weerman klimaatman geworden. 'De KNMI rol als IPCC loket vroeg naast wetenschappelijk onderzoek ook, zo niet met name, om een uitgebreide PR: er moesten naast weermannen ook klimaatmannen komen, die de klimaatboodschap op overtuigende en wetenschappelijke wijze in de media aan de man zouden brengen. De vele TV optredens, gesprekken met politici en met wetenschappers die kritisch stonden tov de claims van het IPCC, en het werk aan de IPCC rapporten, beheersten sindsdien voor een groot deel de agenda van deze klimaatwetenschappers, maar ook van de KNMI leiding.'

Alinea's lang gaat de ronduit hilarische KNMI-fobie zo door. Daarna haalt Gurth het jaarverslag van 2009 erbij om aan te tonen dat het klimaatonderzoek bij KNMI goed is voor maar liefst 17 miljoen euro. Holle Bolle Grijs! Om uiteindelijk alsnog toe te geven dat 'ik te weinig weet van het werk van het KNMI om zorgvuldig over haar toekomst te kunnen adviseren.'

Duh. Dat wisten we allang, Gurth. Zo wist je waarschijnlijk ook al niet dat het klimaatonderzoek bij het KNMI al zo oud is als Buys Ballot. Het KNMI rekent al sinds mensenheugenis aan onder meer hete en droge continentale lucht, grenslaagprocessen, bewolking en straling, voorspelbaarheid, klimaatvariabiliteit. klimaatsverandering enzovoorts. Kan ook moeilijk anders, want klimaat en weer beïnvloeden elkaar.

Kortom: het klimaatonderzoek van het KNMI is nou niet bepaald de wereld van de Razende Rooiers, Ziedende Bintjes, ecofascisme en Al Gore, ook al verwijst het KNMI wel eens, in elk geval meer dan Climategate lief is, naar IPCC rapporten. Bij het KNMI is het devies, voor zover Barracuda kan oordelen, nog steeds: meten is weten. Of zoals enkele onderzoekers in de Volkskrant constateerden: 'CO2 absorbeert infrarode straling ongeacht de politieke kleur van de onderzoekers, en het smeltpunt van ijs laat zich niet beïnvloeden door de wensen van een lid van de Tweede Kamer.' 

Maar dat wil Gurth al helemaal niet horen. Nee, de KNMI moet de discussie aangaan met de ketterij: de parochianen van Climategate.nl, die zodra ze de gemeentegrens van De Bilt gepasseerd zijn spontaan psoriasis krijgen.

UPDATE: 'PVV kan trots zijn op KNMI'

donderdag 21 juli 2011

Nagesprongen



Explosievenexpert Danny Jowenko is bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. Dat gebeurde zaterdagavond in Serooskerk bij een frontale botsing tegen een boom even voor half acht ter hoogte van bedrijventerrein De Zompe. Jowenko zat bekneld en overleed ter plekke. Zijn hond heeft het ongeluk overleefd.

Jowenko werd in 2006 heel even de held van 9/11 complotters omdat hij in een uitzending van VARA's Zembla werd geconfronteerd met een filmpje van het instortende WTC7. 'Nagesprongen,' concludeerde Jowenko meteen, maar uit zijn vraag "Is dit echt gebeurd op 11 september?" werd al meteen duidelijk dat hij de voorgeschiedenis niet kende, laat staan iets wist van de beschadigingen en de branden. Toch ging het filmpje de hele wereld over.

Gek genoeg negeerden complotters zijn conclusie dat je aan het inzakken van de WTC torens kon zien dat daar in elk geval geen explosieven zijn gebruikt. Waarom dat wel zou zijn gebeurd bij WTC7 heeft Jowenko in die uitzending nooit duidelijk kunnen maken. Later belde een complotter hem nog eens op en herhaalde Jowenko zijn bevindingen, maar dat was ook de laatste keer dat hij er iets over zei. Hij vond het niet prettig om er steeds weer mee geassocieerd te worden.

Zijn carrière kreeg kort daarna bovendien een flinke knauw toen de gemeente De Bilt 900.000 euro op hem wilde verhalen omdat het opblazen van de bunker op bedrijventerrein Larenstein door zijn toedoen zou zijn mislukt. Door kortsluiting ontstond er wél een heftige explosie, waardoor brokstukken door de naastgelegen wijk vlogen, en auto's en huizen beschadigd raakten. De Raad van State gaf de gemeente eerder dit jaar gelijk.

De complotters vinden zijn auto-ongeluk natuurlijk weer eens verdacht, alsof Jowenko jaren nadat hij niks had gezegd over 9/11 nog eens kaltgestellt moest worden.

woensdag 20 juli 2011

Roeptoeter

Het gebeurt niet vaak dat complotters van hun geloof vallen, maar Charlie Veitch besloot dat het tijd werd om afscheid te nemen van maffe 9/11 complotten. Veitch van de Love Police is verantwoordelijk voor ongeveer de grappigste roeptoetervideo's op YouTube, waarin hij vooral beveiligingspersoneel en Londense bobby's omarmt. Zo nu en dan werd hij ook gearresteerd, bijvoorbeeld een dag voor het huwelijk van Willls en Kate. Een van de weinige complotters met gevoel voor humor, die eindelijk  inzag dat hij met 9/11 'tegen volstrekte absurditeiten aanliep'.

Dat gebeurde op het moment dat de BBC hem benaderde voor een aanstaande 9/11 documentaire. 'Als 9/11 complotters zeggen dat ze onderzoek hebben gedaan, bedoelen ze dat ze YouTube filmpjes hebben bekeken'. Beter zou Barracuda het niet geformuleerd kunnen hebben. In twee interviews legt hij nu elk argument opzij, en met opvallend veel nuchtere kennis van zaken ook nog. In de afgelopen weken kreeg Veitch bakken stront over zich heen, waarbij Alex Jones onthulde dat Veitch een operative was. Wist hij al jaren.





dinsdag 19 juli 2011

Hete soep

Vroegah las je bij Zapruder het ene schaamteloze false flag-verhaal na het andere: de aanslagen van 9/11 en van 7 juli 2005 in Londen waren door overheden georkestreerd om er strengere wetten doorheen te jassen, zeker weten! Niet dat er veel overtuigende feiten werden gepresenteerd, maar dat mocht de pret niet drukken. Gefundenes Fressen voor Zappies.

Tegenwoordig moet je bij Zapruder steeds vaker tussen de regels door lezen. Het zomaar wat roeptoeteren heeft plaatstgemaakt voor omzichtig droogkloten, alsof de samenstellers op geen enkele wijze geassocieerd willen worden met volidioten op het interweb. Het artikel 'Osama Bin Laden wist alles' ontkent zelfs niet de betrokkenheid van Bin Laden bij de aanslagen op 9/11, of diens vermeende dood, maar het cynisme druipt er af: 'We zullen ook nog te horen krijgen dat Bin Laden al vooraf wist dat Mohammed B. Theo van Gogh wilde vermoorden. En het zal blijken dat de leider van Al Qaida ook de film Fitna van Geert Wilders bekeken heeft'

Want Osama zou hebben geweten van de aanslagen in Londen op 7 juli 2005. De vier daders zouden hun plannen naar Bin Laden in Pakistan hebben gemaild. En daar gelooft auteur Hans (Verbeek, de Erwin Kroll van Zapruder) dus niks van. Niet dat hij veel argumenten heeft om het definitief te weerleggen, maar what the heck?

Maar hoe zit het nou echt met de vermeende alwetendheid van Osama? Om te beginnen: Waarom zou Bin Laden niet op de hoogte geweest kunnen zijn? In betere tijden zag je hem nog wel eens met een satelliettelefoon rondlopen, en aangenomen mag worden dat Osama na de aanslagen van 9/11 in zijn zelfverkozen isolement in Abbottabad niet is gaan ganzenborden. Hij had koeriers die emails op een USB stick meenamen om die elders via internet te versturen. Via dezelfde route kwamen berichten ook weer bij Osama terecht.

Alleen blijkt het weer eens een gevalletje te hete soep. Het trucje dat Verbeek uithaalt is namelijk verwijzen naar het meest summiere verhaal, met als misleidende kop 'Bin Laden wist tevoren van aanslagen Londen'. Dat ligt genuanceerder. Wat uitgebreidere verhalen geven aan dat er helemaal geen duidelijke aanwijzingen zijn voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Londen, maar dat men aanneemt dat hij ervan wist. 'Bin Laden was absolutely a detail guy. We have every reason to believe that he was aware of al-Qaida's major plots during the planning phase, including the airline plot in 2006 and the London 7/7 attacks," one of the officials told Reuters.'

maandag 18 juli 2011

Vunzig

Hoe schizofreen is Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, de hoofdredacteur van het behoorlijk ranzige (volgens Krapuul: 'rabiaat rechtse zwarte-laarzenlog') Amsterdam Post, eigenlijk? Samen met het Vrije Volk en het inmiddels zo goed als overleden Nieuwe Journaal is Amsterdam Post een uithangbord voor het gedachtenverkeerd van Greet Wilders. De scabreuze stukjes over de sluipende islamisering, van veelschrijvers als Filantroop, trekken overigens niet meer dan 1500 lezertjes dagelijks.

Een enkele keer is VanFrikschoten zowaar kritisch op de PVV. Zaterdag meldde Amsterdam Post bijvoorbeeld het nieuws dat de PVV de jeugdige scheldbelg Sam van Rooy aan de kant had geschoven, nadat die een filmpje op YouTube had gezet van gesluierde vrouwen en op Facebook had geschreven: 'Opeens kwam dat tuig langslopen. Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geimporteerde achterlijkheid van de islamtische zandbak?’

'Hoe krijgt de PVV het toch steeds weer voor elkaar om dit soort ongeleide projectielen aan de partij te verbinden….?' vroeg VanFrikschoten zich af. Dat wil Barracuda ook wel weten, want de reputatie van Van Rooy was toch al enige tijd bekend. Alleen: Van Frikschoten kan er zelf ook wat van. Zo lezen we bij de Amsterdam Post dat de boerka 'het nazi-symbool bij uitstek' is. En onder de kop Ik val op dikke moslima’s wordt het nog een tikkeltje erger: 'Nee, gebukt wil ik haar zien met die jurk omhoog tot net boven de naad zodat je 'm er zo in kan harken. Voor de spiegel ermee graag opdat ik het allemaal goed kan volgen tijdens de vleselijke daad. Met mijn linker hand hou ik die vette hammen vast en in mijn rechter hand een glas muntthee.'

Dat van die moslima's is trouwens gelogen ook nog, want VanFrikschoten valt op jongens. Hele stukken gaan over homofobie binnen het CDA. Misschien verklaart dit zijn islamfobie, maar toch niet het volledige gebrek aan empathie voor andere culturen en gewoonten.

vrijdag 15 juli 2011

Kachelman

Jan Fieten is dood. De excentrieke uitvinder en kachelmaker leefde jarenlang in Zuidhorn in een voormalige, totaal verwaarloosde veeschuur, die hij zich op ingenieuze wijze had toegeëigend. De bestemming 'koeien'  voor de grond had hij handig omgezet in 'kachels'. Fietens bedrijfje werd enige tijd door de gemeente gedoogd, hoewel omwonenden regelmatig knallen hoorden en rook signaleerden bij het bedrijf. Maar elke keer ging Van Spijck net niet de lucht in.

Hoogbegaafd was hij en ooit ingenieur in Delft, maar Fieten kon nergens aarden. Niet in zijn huwelijk, en niet in de maatschappij, dus trok hij zich als een Walter de Rochebrune terug op het platteland. Daar bouwde hij onder meer een zonneauto, die hij graag demonstreerde aan schoolklassen. Zakelijk wilde het niet echt lukken. Meestentijds kwam hij met verkeerde lieden in aanraking.

In 2006 sloeg het noodlot helemaal toe. De veeschuur brandde geheel uit en het paard Amber van zijn dochter kwam bij de brand om. Hij kreeg een brief van de gemeente, waarin op straffe van een dwangsom werd geëist dat hij het asbest bij mijn verbrande bedrijf opruimde. 'Ja, ze hebben mij het hoofd in de bankschroef gezet. Maar onder deze omstandigheden ben ik niet in staat de boel op te ruimen.'

Omrop Fryslan maakte een mooi portret van Fieten, waarin onder meer te zien is hoe hij - geheel schoongeboend in zijn provisorische douche - zijn demente moeder opzoekt, die hem ooit met een bezem op zijn hoofd sloeg. Ook is te zien dat Fieten dank een nieuw onderkomen kreeg in Visvliet. Daar was blijkbaar ook internet beschikbaar en ontwikkelde Fieten zijn online alter ego Indian Scout: complotter. Steeds gekker leek Fieten te worden, met lange lappen onsamenhangen tekst bij vooral Klokkenluideronline:

(...) en als je dan de schele ogen , van zijn vrouw ziet, bij de afgang van deze bakellende(mubarak sttyle), na de verkiezingen, terwijl hij nog even in een topdeck mercedes mocht rijden langs een DIJK, dan weet je, dat je verneukt wordt, door deze vetbek met zijn tuitlipjes. wat een CDA demon,

de partij behoeft een andere naam: DDA,

Duivels Democratische APPEL ( de eva variant).

of zou apple met de hap uit de appel, er ook iets mee te maken hebben?

want symbolen, daar is de demoncorporatie GEK OP.
 weredlwijd.
 

Na de ramp met de kerncentrales in Japan was Fieten helemaal niet meer te stoppen. Ooit was hij als werknemer van de Röntgen Technische Dienst betrokken geweest bij de bouw van de kerncentrale bij Borssele. Op internet speurde Fieten sinds 11 maart onophoudelijk naar informatie over de nucleaire besmetting. Rust had hij niet meer. Aan werken kwam hij amper meer toe.

ze hebben WERELDWIJD NOG NOOIT EEN MOX- ONGELUK MEEGEMAAKT,
 dit is dus een MOOIE EXPERIMENT VAN DE GELEERDEN EN UITBATERS VAN DIE LUCIFER/DEMON INDUSTRIE...VERHAAGEN AAN DE KETTING, NU.


Een maand of twee geleden werd het echter stil. Of Fieten is overleden tussen of aan zijn brulvlammen die hij altijd graag demonstreerde is niet duidelijk. Hij werd in besloten kring gecremeerd.

donderdag 14 juli 2011

Lekken doe je zo

Ze zijn lekker bezig, de politiek gemotiveerde hacktivisten van Anonymous. Wikileaks is zo 2010. Lekken doe je zo: Dinsdag maakte Anonymous - die onlangs zomaar versterking kreeg van de collega's van LuzSec - maar liefst 90.000 e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden van accountantskantoor Booz Allen Hamilton’s buit.

Eerder waren Sony, de Amerikaanse senaat, de politie van Arizona en de FBI om uiteenlopende redenen de klos. Anonymous heeft ook al servers van een Nederlands bedrijf gehackt. Nimbuzz zou de VoiP functionaliteit uitzetten in opdracht van bepaalde landen en deze wijze van censuur van communicatie staat de groep niet aan.

Maar het mooiste moet nog komen: een dezer dagen wordt zogenaamd 'explosief' materiaal vrijgegeven over de gisteren gestarte bijeenkomst van Bohemian Grove. Oftewel: het jaarlijkse zomerkamp in Sonoma County van Amerika's belangrijkste politici, bankiers, indus­tri­ëlen, wetenschap­pers en mediabaronnen. Een soort Bilderberg, maar dan met rituelen die terug­gaan op de vuur-en boomverering van de Druïden.

Alex Jones heeft die bijeenkomsten al eens stiekem gefilmd, maar meer dan een soort Oerol festival voor rijke elite (vrouwen worden er niet toegelaten) is het toch echt niet. Net als Bilderberg wordt Bohemian Grove echter steevast achtervolgd door complotgekken: As Bohemians gather, so does lunatic fringe of activist world. Het programma is trouwens allang bekend, het lijstje van leden (onder wie muzikanten van The Grateful Dead) ook. Dus wat valt er eigenlijk nog te onthullen?

woensdag 13 juli 2011

Slappe stof

Wie serieuze informatie zoekt over de zaak Joris D., moet allang niet meer bij het kippenhok van Micha K. zijn. En niet alleen omdat D als een fantoom ronddoolt in diens psychoses, of omdat K. (serieus!) denkt dat D. als een almachtige Dr. Evil Nederland aanstuurt, maar ook omdat de zelfbenoemde actiejournalist regelmatig zijn eigen glazen ingooit. Zo kwam het al eens tot een breuk met advocate Adèle van der Plas, bekend van de Baybasin-zaak, die hem in het begin nog wel eens informatie wilde toestoppen.

Maar doet de oude baas Jan Poot het wel zoveel beter? De Chipshol-topman, die zich ook al in de zaak heeft vastgebeten, liet deze week maar weer eens een advertentie plaatsen in het Haarlems Dagblad. Daarin draait het onder meer om de in 1993 verdwenen minderjarige Manuel Schadwald, die in Nederland in de prostitutie zou zijn beland. De jongen wordt sindsdien vermist.

Vorig jaar meldde zich zomaar een briefschrijver bij Poot, die stelde voor de BVD te hebben gewerkt. Deze man heeft begrepen dat de jongen op een Nederlandse jacht na het maken van een foltervideo om het leven is gebracht en in een zak met stenen verzwaard in het Ijsselmeer was geworpen. En op die boot zou D. ook geweest zijn. Poot bracht deze Diepkiel in contact met redacteuren van Die Welt, die er een stuk over zouden schrijven. Maar dat stuk is er, zo begrijpt Barracuda, ondanks allerlei gesprekken nooit gekomen.

Uit het relaas van Poot wordt ook duidelijk dat de informatie weer eens alles behalve hard is: het bestaan van de weerzinwekkende folterfilm, de rol die Schadwald daarin zou spelen en de vermeende aanwezigheid van D. lijken vooral hearsay uit het pedocircuit. Uit niets blijkt dat Diepkeel zelf als getuige a décharche op de boot is geweest. Sterker nog: Diepkiel had de Duitse journalisten allerlei documenten beloofd die hij bij notarissen had gedeponeerd, maar tot op heden heeft hij die niet gestuurd. Poot op samenzweerderige toon:' 'Is de getuige als infiltrant door Justitie op óns afgestuurd, of is hij oprecht maar bang geworden of bedreigd?'

Een stevige leest schuiven is de slappe slof vol vermoedens en suggesties lijkt ook Poot maar niet te lukken. Op basis van halfbakken informatie moet je dan ook niet allerlei paginagrote advertenties publiceren en op hoge toon gaan eisen dat er een onderzoek moet komen naar het handelen van sg Demmink en al degenen die hem beschermen.

dinsdag 12 juli 2011

Farida



Het is een beetje een rommeltje in het huis van Farida Gillot te Lelystad, Onafhankelijk Vertegenwoordiger van Meerdere Netwerk Marketing Producten, maar dat heeft een reden: Farida heeft het namelijk veel te druk met de complotten. Chemtrails en de illuminati, of Microwave Mind Control en ook hebben 'ze' in haar pc zitten rommelen. Farida is bijvoorbeeld lid van 12.160Mhz: "Resisting the New World Order". Op de vraag of anderen haar niet ietwat gek vinden komt als antwoord dat 'anderen' vaak nogal goedgelovig zijn. Vandaar dat Farida alles blind gelooft dat zij op alternatieve websites leest. We kennen het type. Welcome to the club, Farida.

maandag 11 juli 2011

Hulpverlening

De psychiatrische hulpverlening heeft het maar knap druk met de complotters de laatste tijd. Via Cryptochelius kwamen we aan de weet dat Niels, Chinook, HIckhack, Relic, Kapitein Haddock, Haddock a.k.a. Niels Gebraad - een van de vaste reaguurders bij Argusoog - gedwongen was opgenomen met, naar verluidt, een ernstige psychose. Niels zou zijn overmeesterd en geboeid afgevoerd naar het psychiatrisch ziekenhuis.

Bij Argusoog: 'In de tijd voorafgaand aan zijn opname had Niels veel reacties geplaatst op een Zwitserse website, hij woont in Zwitserland, betreffende de achtergronden van de huidige ontwikkelingen in de wereld. In zijn beleving heeft ‘men’ iets met hem gedaan, waardoor hij enkele dagen totaal de weg kwijt, verward en gedesoriënteerd was. Van die dagen kan hij zich niets meer herinneren. Zijn verwarring werd door zijn vrouw als bedreigend ervaren, waardoor zij de politie belde. Op een morgen werd hij door de politie van het bed gelicht, kreeg geen tijd om zich aan te kleden, werd op gewelddadige wijze in de boeien geslagen en vervolgens afgevoerd naar een psychiatrisch ziekenhuis. Daar bracht hij drie dagen in een separeer door met het licht continu aan.'

De aanleiding voor die psychose: 'Zijn werk is paramedisch en druk. Vanwege dat laatste hanteert hij gezondheidsbevorderende technieken, die tevens de helderheid van zijn geest in positieve zin beïnvloeden. Hij werkt namelijk met de toediening van hogere doses vitamine B12. Dit heeft een versterkend en ontgiftend effect op de lever, waardoor tevens de intuïtie wordt aangescherpt. Voorafgaand aan zijn opname was hij daar ook mee bezig. Dit keer ging het ontgiftingsproces echter te snel, waardoor zijn lever het niet aankon. Er vond daardoor een auto-intoxicatie, een lichamelijke zelfvergiftiging plaats, waarbij normaal onschadelijke stoffen kunnen worden omgezet in toxische stoffen'

Kom op, mensen, een hoge doses vitamine B12 leidt niet tot dit soort gedrag. De manische depressiviteit was er natuurlijk eerder dan de vitaminekuur.

Micha 'aluhoedje' Kat kreeg een dezer dagen trouwens ook een ‘hulpverlener’ van de GGZ opgedrongen toen hij weer eens (voor de zoveelste keer) wegens stalking bij het kantoor van De Korver & Van Essen was gearresteerd. Kat liet de politie weten niet mee te werken aan zijn eigen psychiatrisering, maar de hulpverlener kwam toch.

De Korver & Van Essen is het kantoor dat de belangen behartigt van de ouders van de kinderen van Het Hofnarretje, die zouden zijn misbruikt door Robert M. Maar volgens Kat behartigt De Korver helemaal niet de belangen van de ouders, doch is hij zelf lid van een pedo-netwerk. Korver zou de ouders even uit de wind moeten houden. Zijn zakenpartner Marielle van Essen verdedigt de belangen van de waxinelicht-gooier Lensink, maar Kat is ervan overtuigd dat ze stiekem werkt voor Bilderberg Bea. De vraag die Barracuda bezighoudt is: zou dit nou ook door de B12 komen?

vrijdag 8 juli 2011

Proactief

Bestuurskundige bachelor Deniz Canpolat van de Erasmus Universiteit mocht onlangs wat stagiairen bij het KNMI en heeft daarover een verslag geschreven: ‘Sceptici: Negeren of proactief handelen’. Toegegeven: we hebben wel eens betere werkstukjes gelezen. Canpolat stelt dat de KNMI 'worstelt met klimaatsceptici' en adviseert om daar wat proactiever mee om te gaan, alsof het hier een maatschappelijk megaprobleem betreft.

Het KNMI zou bijvoorbeeld speciaal via het intranet een centrale opslagbank voor klimaatsceptici kunnen creëren. Daar 'moeten alle behandelde vragen van sceptici met de bijbehorende antwoorden getoond worden. Alle medewerkers van het KNMI kunnen dan binnenkomende vragen van sceptici snel behandelen met standaardantwoorden die te vinden zijn in de centrale opslagbank. Deze efficiënte en effectieve aanpak geeft het KNMI meer tijd voor andere belangrijke taken.'

Volgens Barracuda bellen de meeste klimaatsceptici helemaal niet naar het KNMI, omdat die het toch beter menen te weten. Een van de drijfveren van sceptici is volgens de bachelor dan ook nog de betrokkenheid bij een (economisch) belang van olie- en kolenbedrijven. Die opvatting zou worden ondersteund 'door vrijwel alle geïnterviewde personen van het KNMI'. Oeps.

Dat laatste werd natuurlijk meteen weer opgepikt bij de klimaattokkies van Climategate.nl, het schoolvoorbeeld van doorgeschoten stemmingmakers, die het KNMI zo ongeveer als het grootste maatschappelijke gevaar op aarde beschouwen. Moet je daar daar nou pro-actief op reageren? Welnee,  lekker in hun sop gaar laten koken.

donderdag 7 juli 2011

Woodsteins

Grenswetenschap wil weten waarom er zoveel complottheorieën op internet zijn. Welnu, dat houdt verband met het aantal roeptoeters die achter pc's op zolderkamers zitten. En die roeptoeteren de hele dag maar raak. Uit pure verveling of uit zelfoverschatting, wie zal het zeggen. Het interweb zorgt voor de vermenigvuldiging. Simpel concept.

Raar stukje van Grenswetenschap trouwens: 'De ene complottheorie zal geloofwaardiger klinken dan de andere, daarom kan je nooit van te voren beweren dat alle complottheorieën onzinnig en niet waar zijn. Watergate begon immers ook als een complottheorie, maar bleek later toch te kloppen. Evenals het Amerikaanse UFO onderzoek dat de laatste maanden vrij wordt gegeven aan de hand van officiële documenten van de FBI/NSA. Voorheen werd het bestaan van deze documenten altijd ontkent.'

Twee foute voorbeelden ook nog: er is nooit (structureel) onderzoek naar UFO's gedaan, wel is er een verzameling UFO-meldingen van de FBI vrijgegeven. Watergate begon niet als complottheorie, maar met de arrestatie van vijf mannen die zich moesten verantwoorden voor de inbraak in het hoofdkwartier van de Democratische partij. Stap voor stap werkten twee journalisten van The Washington Post tips en aanwijzingen uit, tot ze konden melden dat minister van justitie John Mitchell clandestiene acties tegen de Democraten had gefinancierd uit een geheim fonds.

Je zou toch zeggen: een legertje gedreven (virtuele) burgerjournalisten zou evengoed tegels moeten kunnen lichten als het duo Woodstein in de jaren zeventig. Maar nee: complotdenkers zoeken alleen naar bevestigingen, niet zelden in combinatie met een curieuze fascinatie voor het rariteitenkabinet: illuminatie, NWO, reptielen, zionisten, enzoverder. En als ze merken dat ze niet bijster serieus worden genomen, trekken ze zich met geloofsgenoten mokkend terug in hun loopgraven waar iedere criticus wordt bejegend als een betaalde desinformant.

Barracuda voorspelt dat het met complottheorieën net zo zal gaan als met Nigeriaanse bedelbrieven. Op een zeker moment lees je ze niet meer.

woensdag 6 juli 2011

Kanker

Ojee, de nieuwe body scanners die worden ingezet vloor de ‘Warrrrr on terrrorrrrr’ blijken kanker te veroorzaken. Nu al. Die dingen zijn nog maar net in gebruik, maar voor de onnozele allesgelover Guido Jonkers van WanttoKnow ('For Those Who Don't Want To Know') klinkt dat meteen weer logisch. 'Het kan zelfs zó ironisch worden, dat er meer doden zouden kunnen gaan vallen, door de dodelijke stralingsniveau’s van de terroristen-preventie-scanners, dan door het feitelijke toedoen van eventuele terroristen.' Joehoe Guido, ooit eens iets over het ontstaan van kankers gelezen? Of bestaat snelgroeiende kanker ook al?

Maar laten we eens teruggaan naar de bron van dit verhaal: het Electronic Privacy Information Center (EPIC). Klinkt heel erg formeel, maar blijkt een vaak bekritiseerde actiegroep uit Washington te zijn die zich inzet voor burgerrechten en privacy. Zo'n clubje is doorgaans sterk gekant tegen lichaamsscanners (wat overigens hun goed recht is), dus wat is er dan mooier om te suggereren dat die dingen levensbedreigend zijn?

Maar de link met kanker of hartklachten legt EPIC gewoon zelf. Het National Institute of Standards and Technology (NIST), een soort TNO, heeft beveiligingspersoneel geadviseerd niet te dicht bij die scanners te staan vanwege een mogelijk te hoge stralingsdosis. Maar die straling, die volgens NIST binnen de normen is, gaat niet verder dan de huid en de onderliggende spieren, dus zou je hooguit vormen van huidkanker moeten zien.

Het bewijs voor de kanker? EPIC haalt een rapport aan waarin staat dat op de 1100 werknemers van Transportation Security Administration (TSA) op Logan Airport in Boston 15 tot 25 gevallen van (uiteenlopende soorten) kanker zijn geconstateerd in negen jaar. Dat is niet hoger dan het landelijk gemiddelde. Een op de tien Amerikanen krijgt kanker. Van andere vliegvelden zijn dit soort gegevens helemaal niet bekend.

Pas in mei 2010 nam Boston Airport een full body scanner in gebruik. De gemelde kankergevallen dateren van voor die tijd. Als er al een relatie is met scanners, dan komt het in elk geval niet van de bodyscanners waarover Jonkers zich zo druk maakt. Alhoewel, gaat het bij Jonkers wel over gezondheidsgevaren? 'Wanneer staan de Amerikanen nu eens op om een einde te maken aan de dictatoriale overheersing (...) door een kleine groep elite (...) machtshebbers, die niets anders voor ogen hebben, dan het Amerikaanse volk onderdrukken en hun vrijheden ontnemen'

dinsdag 5 juli 2011

DSK

Was Dominique Strauss-Kahn bijna weer in de Franse politiek teruggekeerd, want slachtoffer van een boos complot, steekt de Franse schrijfster en journaliste Tristane Banon daar op het laatste nippertje een stokje voor. Ze deed aangifte wegens een vermeende aanranding in 2002. Cliffhanger numero zoveel.

Jaren geleden klapte ze trouwens al over Strauss-Kahn uit de school op de Franse televisie, maar toen werd zijn naam nog weggepiept. Volgens Banon vertoonde DSK bronstig Bokito-gedrag en was hij niet meer te stoppen. Aan zijn strijkstok hing trouwens al langer een flinke reeks klachten over seksueel ongepast gedrag. Tristane zal wel gedacht hebben: geen eerherstel voor deze viespeuk.

De zaak in New York staat namelijk op schroeven omdat de 32-jarige Nafissatou Diallo ietwat heeft gelogen. Niet noodzakelijkerwijs over het incident zelf, maar onder meer over het feit dat ze het slachtoffer zou zijn geweest van groepsverkrachting door soldaten om op deze manier haar asielaanvraag te versnellen. Dat ze tegen een vriend heeft gezegd dat er veel geld uit de DSK-zaak is te slepen, helpt ook al niet. Kortom: Diallo hoeft niet meer te rekenen op veel sympathie van de jury.

De tabloids in New York staan inmiddels ook nog eens vol verhalen dat ze vaker seks aanbood aan hotelgasten in ruil voor geld, maar de hele affaire begon natuurlijk - weet je nog wel, oudje? - met de ontkenning door DSK dat het incident überhaupt had plaatsgevonden. Totdat zijn sperma op haar lichaam werd aangetroffen. En bleek dat er een worsteling had plaatsgevonden. Daarna werd het plotsklaps een heel ander verhaal. Ze zou vrijwillig hebben meegewerkt. Nee, die DSK is nog eens eerlijk. Zelfs Louis de Funès zou er niet om hebben kunnen lachen.

UPDATE: 'Aanklachten Strauss-Kahn in VS worden ingetrokken'

maandag 4 juli 2011

Elfjes

De webosfeer stond afgelopen week eens op zijn kop door Alex Jones. Nadat hij zijn aanhang jarenlang had wijsgemaakt dat de elite ons wil vergiftigen met fluoride in het drinkwater, heeft hij nu bedacht - de aanleiding is trouwens niet eens erg duidelijk - dat de elite tript op DMT, en ons allemaal gek wil maken met machine-elfjes die iedere DMT-gebruiker schijnt te zien en de elite opdrachten geeft. 'This shit is poetry. It’s hilarious Jabberwocky as well, but poetry nevertheless. So, so good. Savor it.'

Het curieuze is: Jones is niet eens zelf aan de hallucinogene middelen, al zou je dat wel zeggen, maar hij realiseerde zich kennelijk niet dat een groot deel van zijn volgelingen ware liefhebbers zijn. Je wil echt niet weten hoeveel Kees Koetsen zich onder complotters bevinden, laat-vijftigers of zestigers die ooit serious psychonauts moeten zijn geweest in de tijd dat de de hasjpijpen nog tot aan de hemel groeiden.

Bij Zaplog reageren op de video van Jones (zie onder) niet toevallig veel bijna-ervaringsdeskundigen, we hebben wiettrol Ko Kabboord die helemaal wegloopt met David Icke, 9/11-vorser Arie die ooit in een paddoshop werkte en niet vergeten het ultieme rokershol Anarchiel. De oprichter daarvan deelde er ooit zijn ervaringen over Ayahuasca, een drug die overweldigend betoverende visualisaties belooft, maar ook aanzet tot braken en diarree. Dat je van hasj behoorlijk paranoia wordt, is algemeen bekend, maar met DMT schijnt het niet anders te zijn. Het DMT Forum voor zware gebruikers kondigde vorig jaar een verbod op complotonderwerpen af.

vrijdag 1 juli 2011

Waanzin of waanzuit

Pareltjes zijn het, die berichten in de Stortplaats bij Anarchiel, de Dumpert voor alternatieve gecko's. 'Wat ik vreemd vind is dat tijdens het binnenkomen van e-mail mijn telefoon begint te kraken. Dit is ongeveer hetzelfde geluid als dat je in de wagen zit en de radio begint te kraken als er ergens een gsm overgaat. Wie van jullie heeft hier meer info over?' vraagt Johnj Blij 011. Veel interessanter vindt Barracuda de kwestie: welk geluid maakt de email als de telefoon gaat?

Ook interessant is deze vraag van Ongeschoolde (zou overigens best eens dezelfde kunnen zijn): 'Heb eens gelezen dat materie (alles wat je waarneemt), feitelijk maar voor 50% van de tijd in deze realiteit is. Betekend (...) dus dat de stoeptegel die voor mijn deur ligt, de kat, ik enz dus voor de andere helft in een andere realiteit zijn.'

Doet Barracuda denken aan het dilemma van de baarddrager: moet hij slapen met de baard onder of boven de lakens? Gelukkig zijn er altijd hulpvaardige anarchieltjes:  'Als het 50% iets is en 50% niets is dan is het waarschijnlijk gewoon 50% wat anders. Dat wil je niet fotograferen. Daar wil je zijn. Materie en spirit metafysisch gekoppeld. Applaus. Sommige boeddhisten kletsen daar ook over. Nee het is een strobe. Nee, het is een flow. Nee, het is een strobe. Nee, het is een flow. etc. Dit kan ook met ‘ja’. Dat is veel leuker.'